Boka bord

Bistro 38

• Södermalmsallén 38
• Multinationell bistro
• Lunch och middag.
Boka nu

Envy Bar

• Södermalmsallén 36
• Lunch 11-14
• Spela shuffleboard
Boka nu

Vernissage

 

Konst och vernissage

Galleriet är den rymliga korridoren som knyter samman hela vår verksamhet på Södermalm. Här hänger vi upp konst av alla dess slag för både beundran och försäljning. När vi har större utställningar bjuder vi in till vernissage i Poche36. Skåla med din favoritkonstnär eller utforska nya vyer hos oss.


Aktuella utställningar

 

 

4 FÄRGSTARKA KVINNOR LÖRDAG 10 MARS

 

Våren 2016 bildade Christine Halloff, Eva Högberg, Monica Öhlén och Petra Engström gruppen 4 FÄRGSTARKA KVINNOR i samband med den första gemensamma utställningen, då på Galleri Bellman granne med Hornsgatan.

 

Christine Halloff blöter gärna akvarellpapperet först och låter vatten och pigment jobba tillsammans.  Stenar, kritor, löv och annat trycks mot papperet för att ge avtryck och skapa en bakgrund där fantasi, färg, pigment och en pensel fritt kan plocka fram fantasieggande bilder.

 

Eva Högberg skapar med akvarell sköna bilder av Stockholm, vår alltid lika sköna stad. I vackert ljus,  med noga avstämda färger. Alltid med en känsla av lugn och harmoni. Men hon ser också motiv när personer bara står och hänger eller rör sig framåt i gatuvimlet. Lägg därtill härliga porträtt och vackra vyer från kust och stenbrott.

 

Monica Öhlén lockas av det som inte riktigt går att styra. Vatten, pigment i såväl akvarell som akryl.  Den tänkta, planerade bilden blir sällan verklig på papperet. Men ibland växer landskap och blommor, tulpaner av ett okänt släkte, fram. Man måste inte måla på akvarellpapper, det går lika bra med bibelpapper, lumppapper eller sandpapper.

 

Petra Engström gillar det stora formatet. Härliga blommor i klara, intensiva färger. Vad gäller motiv är det nästan alltid ett slags porträtt på något vis. Betraktaren kan i detalj studera varje pistill, varje bladnerv. Petra hoppas att hennes bilder skall beröra och gillar att tänka att det finns lager i bilden, att upptäcka för betraktaren. Hon hittar också motiv bland fattiga och rika i andra länder, i andra kulturer, tankeväckande bilder om livets orättvisor. 

 

Gruppen hade en lyckosam utställning i slutet av 2016  på Usine 36-38 och är nu på lördag den 10 mars tillbaka för att fylla den 21 meter långa väggen på Usine Galleri med nya alster.

FÖR MER INFORMATION OM VERNISAGEN

Kontakta oss på info@usine.se
Usine
Restauranger
Hitta hit
  • Södermalmsallén 36-38
  • 118 28 Stockholm
  • T-bana Medborgarplatsen
Usine öppettider
Mån - Tor
Fre
Lör
Sön
11 - 23*
11 - 01
17 - 01
STÄNGT